joi, 26 aprilie 2012

Giveaway pe "Ratacitori in lumea cartilor"!

joi, 26 aprilie 2012 0
Dupa cum cred ca v-ati dat deja seama din titlu, concursul este organizat pe blogul "Ratacitori in lumea cartilor". Care sunt premiile?

  • Seria "Micutele mincinoase" - Sara Shepard
  • Seria "Jocurile foamei" - Suzanne Collins
  • "Umbra noptii" - Andrea Cremer
Puteti participa : aici ! :)

Alchimistul - Paulo Coelho





"Daca vor fi lucruri bune, va fi o surpriza placuta. Daca vor fi lucruri rele, vei suferi cu mult inainte ca ele sa se intample!"

"Deciziile sunt abia inceputul unui lucru."


Titlul: Alchimistul
Autorul: Paulo Coelho
Anul aparitiei: 2008
Editura: Humanitas
Descrierea: 
O data la cateva decenii, apare o carte care schimba pentru totdeauna viata cititorilor sai. Alchimistul lui Paulo Coelho este o astfel de carte. Singura noastra obligatie este sa ne realizam destinul. Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Aceasta poveste, uluitoare in simplitatea si intelepciunea ei, este despre un pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide. Pe drum intalneste o tiganca tanara si frumoasa, un barbat care isi spune rege si un alchimist, care ii arata calea. Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago poate depasi obstacolele intalnite in drumul prin desert. Dar ceea ce incepe ca o aventura copilareasca pentru a descoperi locuri exotice si bogatii lumesti se transforma intr-o cautare de comori ce nu pot fi aflate decat inlauntrul tau. 
Plina de seva, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este un etern indemn de a ne urma visele si de a ne asculta inima.
 Din puntul meu de vedere: Cartile lui Paulo Coelho sunt pline de lectii de viata si de invataturi. Te fac sa pretuiesti ceea ce ai, viata si e imposibil sa nu te regasesti macar in unele momente cu personajul principal. Despre ce vorbeste in aceasta carte ? Ei bine, despre aspiratiile lui Santiago care, in urma unui vis, pleaca in cautarea unei comori in Africa de Nord. Avand unele dubii la inceput, intalneste doua personaje care, pe cat de ... abstracte si tipice par, pe atat sunt de complex si au un rol important in toata povestea. Toate obstacolele si toate peripetiile prin care trece Santiago in drumul sau spre comoara nu fac altceva decat sa-l imbogateasca spiritual si sa-i dezvaluie adevarata fericire si bogatie. Mi-a placut ambitia cu care personajul se aventureaza in necunoscut, faptul cum lasa totul in urma pentru a-si indeplini visul, cum, odata intrat in actiune, nu se da batut si isi continua drumul, cum, in ciuda deznodamantului calatoriei sale care il trimite din nou acasa in Spania, se gandeste sa se intoarca dupa persoana iubita chiar daca asta ar insemna sa mai faca odata drumul prin desert. Toate sfaturile date de cele trei personaje cheie (tiganca, regele si  mai ales alchimistul) sunt profunde si intelepte, acestea fiind cele care il imbogatesc cu adevarat pe Santiago (si pe cititor totodata), in acestea facandu-se in permanenta o legatura intre univers si modul in care acesta lucreaza in favoarea sau defavoarea omului... 
Cu riscul de a parea ... invechita sau prea matura in gandire, m-am "aventurat" in scrierea acestei recenzii :) Mie, personal, mi-a placut enorm aceasta carte si mi-e imposibil sa nu o includ intre preferatele mele. Paulo Coelho a devenit, incet dar sigur, unul dintre autorii mei preferati, printre Oscar Wilde, surorile Bronte si multi altii. In concluzie "Alchimistul" este una din cartile pe care le recomand cu ceaaa mai mare placere si sunt sigura ca va va placea! :)
Ce nota i-as da?  5+/5  si cred ca nu mai are rost sa ma justific...


O puteti comanda de : aici (Libris) sau de aici (Elefant)

"Daca nu crezi in nimic, vei cadea in orice!"


"Universul este creat intr-o singura limba pe care toata lume o intelege, dar acum a uitat-o."

luni, 23 aprilie 2012

Doua, trei, patru puncte...

luni, 23 aprilie 2012 0
Da, presupun ca titlul necesita o explicatie. Care e aia? Pai altul nu mi-a venit in minte cand am realizat ca vreau sa vorbeasc despre 2,3,4 lucruri in postarea aceasta. Care sunt ele? Take a look ;))



  1.  Vreau sa le urez la multi ani,  sanatate si tot ceea ce isi doresc, tuturor celor care se numesc: Gheorghe, Georgiana, George sau alte nume legate de sarbatoarea de astazi :).
  2.  Aici cred ca e putin mai multa vorbarie...De ce? A re(rerere)inceput scoala si cum altfel daca nu cu o prima ora la care profesoara vorbeste singura... ;))Radeam cu fetele de colegii care abia mai stiau sa scrie titlul unei lectii. Apoi, dupa ce ca "Scoala altfel"/ "Saptamana altfel" a fost o pierdere de timp extraordinara (cu chestii de genul: ecologizare, isu, 2-3 filme, stat degeabaaaa), in care mai degraba faceam o excursie, stateam cu dirigintii, mergeam la film, mergeam la un gratar, stateam acasa sau, in cel mai rau caz, faceam in continuare ore, astazi, dupa ce ca nu s-a facut mare lucru din ce am propus noi, am fost intrebati "Cum vi s-a parut saptamana "Scoala altfel"?". Raspunsul bineinteles ca a fost oricum doar bun nu: "Plictisitoare","Puteam face altceva, sau macar ore","Mi-a placut foarte mult Martea altfel...in Joia altfel m-am distrat de minune, iar Vinerea altfel a fost perfecta. Problema e ca eu n-am fost la scoala!":)) Trecand mai departe, viata sau, mai bine zis scoala, si-a reintrat in cursul ei normal cu lectii, teme, lucrari gasite pe la mate ... Gata si cu subiectul asta ca mi-am amintit de teme:|

    Totusi, chiar sunt curioasa sa aflu ce a fost pe la alte scoli/licee in "Saptamana altfel"; macar sa stiu ce puteam face si noi:|
  3.  De aici incep promotiile, reducerile &co.
    Primele vin de la Elefant:
  4. Iar acum de la Libris:
 

duminică, 22 aprilie 2012

Noi reduceri in libraria Elefant!

duminică, 22 aprilie 2012 0
Pana maine (23.04) puteti alege din peste 1000 de titluri la preturi incepand de la 4.99 lei !

vineri, 20 aprilie 2012

Even more than that! Or not? |1

vineri, 20 aprilie 2012 0
In ciuda durerii groaznice de cap si a starii oarecum euforice data de ultimul episod din "The Vampire Diaries" si a stresului ce are la baza reinceperea scolii de peste cateva zile, mi-au trecut prin cap un pachet de idei...asa apare si noua rubrica ce subliniaza/explica numele blogului ;)) : Even more than that! 
Ce are ea ca scop? Relatarea ipotezelor (desi suna cam exagerat, nu gasesc alt cuvant acum) ce pot sta in spatele unei vorbe/unui sentiment/lucru &co. De ce? Fiindca de cele mai multe ori, atrasi de o senzatie sau de un gand prea pozitiv/negativ, nu mai incercam sa vedem dincolo de aparente si luam lucrurile exact asa cum sunt.
Bine, cam atat cu prezentarile ! :) Iata primul subiect:


"BINE"


De cate ori nu ai raspuns la intrebarea banala "Ce faci?" cu banalul "Bine!"? Chiar si atunci cand nu e bine, raspunsul e acelasi... De ce? 
Pe de o parte cred ca ar fi obisnuinta...cand raspunzi de fiecare data la fel incepe sa-ti intre in reflex si raspunzi "Bine" mai mult mecanic si abia dupa ce ai spus iti clipeste un beculet care parca ar spune "Hey! Dar de cand faci tu bine? Cu chestia aia cum a ramas? Bine?". 
O alta explicatie o vad in faptul ca, atunci cand nu suntem OK nu vrem sa stie si altii sau sa vorbim prea mult despre asta in speranta ca va trece. Asadar nu raspundem "Rau" tocmai pentru a evita intrebarea "De ce?" si pentru a nu mai lungi atat starea proasta... Sau mai sunt genul acela de persoane care, tot din reflex, par interesate de ce ai tu pe suflet si care, tocmai cand ajungi tu sa explici cauza starii proaste, altceva pare sa le distraga atentia si te lasa vorbind singur (Gen:...Aaa, cat de albastru e cerul astazi!8->).
Cea de-a treia explicatie pe care o vad eu (in sensul de "Bine"="Rau") este o idee pe care multa lume o are (printre care si eu cateodata) si care e ceva de genul "Ce-i pasa lui X,Y daca si cum ma simt eu?!". Asta de obicei urmeaza dupa o faza asemanatoarea cu cea de mai sus... Oricum, eu cred ca sa spui oricui ce nu-ti convine, ce te supara e ca si cum ti-ai plange singur de mila. Nu spun sa nu te descarci, dar nu oricui. Pentru asta exista prietenii adevarati ;)!
Trecand acum in partea buna a "Bine"-lui, atunci cand starea e cu adevarat asa cum raspundem, intalnim 2 (zic eu) cazuri. Primul e cel in care treaba e OK, dar nu excelenta. Atunci raspundem bine fara alte explicatii si conversatia merge mai departe.
Cazul 2 este cel in care starea e exagerat de buna si nu se mai raspunde doar cu "Bine", ci cu "Foarte bine!" urmat de un zambet laaaaarg (:D) sau de o privire cu subinteles (:>), stare fata de care simtim o nevoie imensa de a o impartasi. Astfel apare din nou intrebarea "De ce?", dar la care raspundem cu maaaaaare placere.

Ei bine, e chiar mai mult decat "Bine" sau nu ?/:)


Dupa o postare atat de pozitiva, in care am scris de atat de multe ori "Bine", ar fi cazul sa ma retrag (cu tot cu durerea de cap), nu inainte de asta :

Movies to talk about | 2

De ceva timp stau cu lista de filme preferate in fata si nu reusesc sa ma hotarasc despre care sa vorbesc in cea de-a doua postare din cadrul acestei rubrici... Deoarece in urma cu cateva zile am discutat despre SF, maniaci, dezaxati si musical, astazi vreau sa revin putin la normal si sa va prezint un film istoric (documentar mai degraba):)


Titlul: The Soviet Story
Regia: Edvins Snore
Anul aparitiei: 2008
Descrierea: 
"The soviet story" este un film documentar realizat pentru prima dată de Edvins Snore. Filmul spune povestea regimului sovietic şi a modului în care Uniunea Sovietică a colaborat cu Germania nazistă provocând distrugerea. Filmul prezintă documente recent descoperite în arhivă care dezvăluie detalii şocante. ”The soviet story” a fost filmat timp de 2 ani în Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franţa, Marea Britanie şi Belgia. Materialele pentru documentar au fost colectate de către autorul Edvins Snore timp de 10 ani. Ca urmare,documentarul prezintă o imagine cu adevărat unică, recentă în istoria sovietică.Povestea este spusă de către oameni, foşti cetăţeni sovietici, care au cunoştinţe despre cele întâmplate.
Din punctul meu de vedere: E poate cel mai realist film care prezinta cu adevarat cele intamplate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Tin sa mentionez inca de la inceput ca ii multumesc profesoarei de istorie ca ne-a aratat filmul acesta; o lectie mai buna de istorie a nazismului si comunismului nu cred ca exista! Ce prezinta mai exact acest documentar? Fara a va da prea multe detalii voi spunea doar ca prezinta o parte din atrocitatile comandate de catre cei doi mari conducatori: Adolf Hitler si Iosif Stalin. De la infometarea Ucrainiei in urma careia au murit milioane de oameni, pana la masacrele ce aveau loc in lagarele de concentrare, la gropile comune in care erau ingropati miile de evrei si nu numai...Faptul ca cele mai multe povestiri vin direct de la persoane care au reusit sa supravietuiasca (uniunii) celor doua regimuri il consider un mare plus pe care regizorul a indraznit sa-l foloseasca. Ceea ce mi s-a parut intr-adevar incredibil (si aici tind sa dau dreptate criticilor ce spun ca filmul poate fi o propaganda impotriva Rusiei) este faptul ca tacticile barbare prin care oamenii sunt legati si impuscati se presupune ca inca s-ar practica in unele regiuni din Rusia.
In concluzie, filmul este impresionant si te face sa spui "Multumesc" ca nu ai trait sub dominatia unor criminali. 
Ce nota i-as da? 5/5

Promotii!

Peste 3500 de titluri la 9.99 lei si 25% reducere la cartile de filosofie la Libris !
Pana pe data de 22.04 puteti cumpara de la Elefant 2 carti si primiti una gratis!


Micutele Mincinoase Si Secretele Lor - din 8 mai, cu revista BRAVO



MICUŢELE MINCINOASE ŞI SECRETELE LOR, patru cărţi în ediţie de buzunar distribuite începând din data de 8 mai cu revista Bravo.
Fanii Sarei Shepard, autoare care ocupă locul 1 pe New York Times Bestseller List, se vor putea bucura în curând de o senzaţională carte-bonus la celebra serie Micuţele mincinoase.
Volumul, a cărui ediţie în limba română va purta titlul MICUŢELE MINCINOASE ŞI SECRETELE LOR, a fost recent publicat în Statele Unite (pe data de 3 ianuarie!) şi deja a produs o adevărată senzaţie în rândul tinerilor cititori.
Subiectul este plasat între acţiunea volumului patru (Incredibil) şi cinci (Imoral) din Micuţele mincinoase (un fel de volum 4 ½ ) şi dezvăluie minciunile legate de anumite întâmplări nefericite petrecute în timpul vacanţei de iarnă din penultimul an de liceu al celor patru fete, şi ţinute ascunse până acum.
MICUŢELE MINCINOASE ŞI SECRETELE LOR are însă marea calitate de a putea fi citit deopotrivă şi de cei familiarizaţi cu această serie, dar şi de cei care de-abia acum vor să facă cunoştinţă cu personajele Sarei Shepard. Volumul este compus din patru parţi distincte, ce se citesc ca o serie de micro-romane independente, fiecare relatând câte un secret al uneia dintre cele patru eroine îndrăgite:
Partea 1. Secretul Hannei, distribuită cu revista Bravo din 8 mai 2012
Partea 2. Secretul lui Emily, distribuită cu revista Bravo din 22 mai 2012
Partea 3. Secretul Ariei, distribuită cu revista Bravo din 5 iunie 2012
Partea 4. Secretul lui Spencer, distribuită cu revista Bravo din 19 iunie 2012
Deci, nu rataţi cele patru întâlniri cu Hanna, Emily, Aria şi Spencer, pe care Editura LEDA şi revista Bravo vi le-au rezervat pentru lunile mai şi iunie!
Seria Micuţele mincinoase a devenit o senzaţie internaţională odată cu apariţia romanelor şi a serialului de televiziune, difuzat de ABC Family, iar drepturile de traducere au fost vândute în peste 30 de ţări!

Daca inca nu sunteti la curent cu ceea ce se intampla in aceasta serie,  de aici puteti cumpara oricare din cele 4 volume aparute deocamdata,  cat si cea de-a doua serie a autoarei Sara Shepard (Jocul Minciunii). Eu personal le recomand; atat seriile cat si serialele. :)

miercuri, 18 aprilie 2012

Precomanda: Uneori, sub clar de lună - Heather Davis

miercuri, 18 aprilie 2012 0

Precomanda "Uneori, sub clar de luna" de Heather Davis, volumul 2 al seriei "Nu plange sub clar de luna" dand click AICI de mai jos si beneficiezi de transport gratuit si de 25% reducere!



Cei ce nu au citit inca primul volum (Nu plange sub clar de luna), il pot comanda de:

aici - LEDA
aici - Libris
aici - Elefant
sau de aici in editie de buzunar.
:)


marți, 17 aprilie 2012

Buna muzica se mai asculta...(Leapsa!)

marți, 17 aprilie 2012 0
...cand aveau parintii varsta noastra 8-> Cea mai buna muzica prin anii `80 se asculta, pacat ca nu am apucat vremurile alea. Ce ma bucura insa este faptul ca tot mai multi incep sa redescopere muzica buna, fapt pentru care mi-am permis sa iau leapsa muzicala de pe blogul Roxanei, cu atat mai mult fiindca stiu ca impartasim aceleasi gusturi muzicale in proportie de 70-80% (si sper sa nu ma insel) :)

Ce melodie vă descrie cel mai bine starea de spirit ce o aveţi acum ?
Pur si simplu cei de la KISS m-au...atras instantaneu.
Ce melodie ascultaţi când vă simţiţi prost ?
Gen: "Life goes on, `brah!!!"
Ce melodie vă aduce la viaţă ?
De ce? Pentru ca-mi da starea aia... de "You know what? I don`t give a f*%k!!! I`m a Supergirl!" :">
Ce melodie v-a transmis cel mai puternic mesaj ?
Nu fiindca e in romana, fiindca e profunda ...
Care e cea mai veche melodie de care vă aduceţi aminte că aţi ascultat-o când eraţi mici ?
Printre cele cateva de care-mi aduc aminte, prima asta e :
Ce melodie ati recomanda unui tânăr ce află că e pe moarte?
Pentru ca prima oara cand am ascultat melodia, nu m-am putut abtine sa nu plang:">...You can call me sensitive...
sau poate...
Ce melodie funny stiti?
:))O, nu!
Ce melodie aţi recomanda prietenei/ prietenului care are inima frântă ?
Aaah, multe, nici nu ma pot decide asa ca:



Ce melodie aţi vrea să vă fie cântată într-o seară sub balcon ?
Si aici sunt muuuulte... dar ma voi limita din nou la 2-3-4 ;))




Imi cer scuze daca am supra-incarcat leapsa dar pur si simplu nu m-am putut limita la o singura melodie la unele categorii :"> Eu invit pe oricine sa o ia, daaaaaar, avand blogul de cateva zile si fiind si leapsa de ceva timp deja, foarte slabe sanse sa o mai ia cineva :|. Dar totusi, cine o doreste e liber sa o ia :)

Veronika se hotaraste sa moara - Paulo Coelho

"Toti, intr-un fel sau altul, suntem nebuni."


Titlul: Veronika se hotaraste sa moara
Autorul: Paulo Coelho
Anul aparitiei: 2008
Descrierea:
Veronika pare sa aiba tot ce si-ar putea dori. Frecventeaza localuri de noapte cunoscute, intalneste barbati atragatori, si totusi nu e fericita. Ceva lipseste in viata ei. Iata de ce, in dimineata zilei de 11 noiembrie 1997, Veronika se hotaraste sa moara. Dupa ce ia o supradoza, i se spune ca nu mai are de trait decat cateva zile. Romanul o urmareste pe parcursul acestor zile intense in care, spre surprinderea ei, se trezeste atrasa in lumea inchisa a spitalului in care se afla. In aceasta stare de surescitare, ea descopera lucruri pe care nu-si permisese de fapt sa le simta niciodata: ura, teama, curiozitate, dragoste – pana si implinirea sexuala. Experientele ei o fac treptat sa realizeze ca fiecare secunda a existentei este o alegere intre viata si moarte.

Cartea lui Paulo Coelho vorbeste despre cei care nu intra in tiparele considerate normale de catre societate. Vorbeste despre nebunie si despre nevoia de a descoperi un alt mod de viata a acelor oameni care se confrunta cu prejudecatile celorlalti fiindca gandesc diferit.
Din punctul meu de vedere: Cartea surprinde tentativa esuata a unei tinere pe nume Veronika de a se sinucide mai degraba din cauza monotoniei, plictiselii decat dintr-un motiv bine intemeiat. Dupa supradoza de medicamente, ea intra in coma si se trezeste in salonul unui sanatoriu unde medicul o anunta ca mai are de trait doar cateva zile.Reactia tinerei la aceasta veste mi se pare oarecum normala: in prima faza a avut comportamentul unei persoane care se da batuta, conformandu-se cu faptul ca inima ei va inceta sa mai bata in scurt timp... Mai apoi realizeaza cat mai are de trait si cate lucruri nu a facut pana acum din diferite motive (morale) si "isi ia lumea in cap": evadeaza de la sanatoriu, este sedata de fiecare data cand face cate o criza, are o relatie cu unul din pacienti... Se imprieteneste cu o alta "nebuna" care ii explica modul in care stau lucrurile in sanatoriul Villete, cum acolo ajung persoanele care se satura sa plateasca taxe, cat de liberi se simt cu totii acolo facand absolut tot ceea ce doresc fara ca cei din jur sa ii judece, cum isi petrec timpul liber ascultand povestile de viata ale altora, jucand carti, citind sau cantand la pian. Toate aceste ultime zile din viata Veronikai decurg in felul acesta, iar in ceea ce se presupunea a fi ultima zi in care va mai fi in viata, tanara fuge din sanatoriu impreuna cu Eduard, pacientul cu care avea o relatie, si cutreiera campiile adormind la un moment dat unul in bratele celuilalt, ea stiind ca nu se va mai trezi.
Finalul este surprinzator...Imi place modul in care Veronika isi traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima si se bucura de tot ceea ce nu si-a permis niciodata. Mi-as dori sa existe un astfel de "sanatoriu" in care sa nu conteze absolut nimic si sa poti face orice pentru a te simti bine. 

Recomand cartea tuturor celor care vor sa experimenteze viata dintr-un sanatoriu, viata din momentul in care afla ca zilele ii sunt numarate pe degete, viata pe care nu si-o permit considerand ca "nu este moral", celor care nu au indraznit niciodata sa isi intreaca limitele!!!

Ce nota i-as da?  5/5  datorita sentimentului pe care il ai cand citesti si ultima pagina a cartii...

C(H)ristos a inviat! + Leapsa

In primul rand as vrea sa urez tuturor acum Paste Fericit!:) Nu am apucat sa urez la momentul potrivit deoarece am petrecut si eu ca tot omul Pastele/iesirea din post pe la prietene, pe la club, iar pe la prieteni si tot asa ... 
In al doilea rand, am dat de o leapsa pe blogul lui Sayuki care chiar mi-a placut, fiind vorba despre filme, leapsa care suna/arata cam asa:

Animatie: Tarzan, Happy Feet
Actiune: Inception (desi ar intra mai bine la SF sau undeva pe acolo dar nu stiu sa fi vazut altul care sa aiba ceva actiune) - foarte originala ideea filmului
Drama: One Day, Dorian Gray, A little bit of heaven (imi place mult cum joaca Kate Hudson)
Comedie: A lot like love, Friends with benefits, My best friend`s girl, Over her dead body, Killing Bono (doar o parte) &co.
Istoric: Pianistul, Lista lui Schindler, La vita e bella - probabil cele mai bune filme istorice, Saving private Ryan
SF: Season of the witch, Sucker Punch, Inception (dar l-am mai spus odata) 
Razboi: Sonny Boy si din nou cele istorice...
Fantasy: Stapanul Inelelor?, The Curious Case of Benjamin Button, Twilight
Horror: The Ring(1,2) - cel mai...horror film horror, The Woman in Black, 28 day/weeks later, Dread, Saw &co.
Sport: Whip It (Ellen Page e foarte talentata)
Documentar: Hitler: The Rise of Evil, Anonymous (o teorie acceptabila in privinta lui Shakespeare si a operelor lui)
Musical: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Romantic: The Wuthering Heights, The Notebook, Dear John, Love and Other Drugs
Biografic: Dangerous Beauty
Thriler: American History X

Cam asta a fost leapsa...Toate filmele mentionate le recomand cu cea mai mare placere tuturor, mai ales cele istorice. Am prins o pasiune enooorma fata de filmele istorice din perioada celui de-al II-lea Razboi Mondial, toata treaba cu Hilter si lagarele de concentrare mi se pare, pe cat de absurda, pe atat de fascinanta. Cu alta leapsa voi mai reveni curand cred...

Pana atunci sunt curioasa cine si ce a vazut din ce am completat mai sus si totodata ce parere aveti despre filme? 
:)

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Concurs pe blogul "Walking on letters"

sâmbătă, 14 aprilie 2012 0
Cu ocazia Pastelui, pe blogul Walking on letters se organizeaza un concurs cu urmatoarele premii:

Chimie perfecta - Simone Elkeles; Cele noua vieti ale lui Chloe King: Rapirea - Liz Braswell; Cele treisprezece motive - Jay Asher; Adevar sau provocare - Sara Shepard; Moarta si inviata - Kim Harrison 
2 semne de carte : 1 x "Give Up the Ghost" + 1 x "The Way We Fall"

Click aici pentru a te inscrie :)!

Movies to talk about

Tocmai ce spuneam in postarea anterioara despre lipsa de timp...Aseara am devenit dintr-odata extrem de incarcata si ocupata si nu am mai putut posta nimic. Dar asta nu m-a oprit din a ma gandi la tot felul de idei/rubrici etc pentru blog, de aceea astazi vin deja cu o rubrica B-). Este vorba de "Movies to talk about" in care voi spune cate ceva in legatura cu ultimul film care l-am vazut. Sa nu o mai lungim, deci, si sa va prezint urmatorul film.

Titlul: Sweeney Todd: The demon barber of Fleet Street
Regizorul: Tim Burton
Anul aparitiei: 2007
Descrierea:
Vizionarul realizator de film Tim Burton si starul premiat cu Globul de Aur, Johnny Depp, ne ofera un nou musical thriller dramatic, "Sweeney Todd, barbierul diabolic din Fleet Street", ce constituie o viziune originala si captivanta a renumitului muzical creat de legendarul compozitor si textier Stephen Sondheim.

Depp joaca rolul lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat in inchisoare timp de 15 ani, peste mari si tari, de unde scapa pentru a se intoarce la Londra ca sa se razbune, iar Helena Bonham Carter o interpreteaza pe complicea sa devotata, doamna Nellie Lovett.

Prezentandu-se sub numele de Sweeney Todd, Barker se reintoarce la fosta sa frizerie, aflata la etaj, deasupra placintariei d-nei Lovett, pentru a-l urmari pe judecatorul Turpin (Alan Rickman) care, cu ajutorul acolitului sau ticalos, Beadle Bamford (Tomothy Spall), il trimisese la inchisoare sub acuzatii false, pentru a-i lua sotia, pe Lucy (Laura Michelle Kelly), si fiica.

Sweeney descopera ca judecatorul si-a indreptat acum avansurile amoroase asupra fiicei sale, Johanna (Jayne Wisener), care este acum adolescenta si se afla sub tutela lui Turpin. Incuiata in casa, Johanna este remarcata de Anthony (Jamie Campbell Bower), tanarul marinar care l-a salvat pe Sweeney de la inec. Indragostit nebuneste, Anthony jura sa o salveze pe Johanna din mainile lui Turpin si sa se insoare cu ea.

Pe cand placintele doamnei Lovett devin renumite in intreaga Londra, iar afacerea sa infloreste, ea viseaza la o viata linistita si respectabila alaturi de Sweeney, ca sot, si impreuna cu Toby, fostul ajutor al lui Pirelli, ca fiu adoptiv.

Dar Sweeney nu este manat decat de crunta sa razbunare, chiar daca aceasta va fi in detrimentul tuturor. 
Din punctul meu de vedere: Faptul ca Johnny Depp e un actor desavarsit il stie toata lumea. Cu toate astea ma surprinde tot mai mult cu fiecare film in care joaca. N-aveam nici cea mai mica idee ca poate sa si cante, dar iata ca in acest film o face (si inca destul de bine). Descrierea spune deja prea multe, insa ceea ce nu se mentioneaza este faptul ca, daca stii cum si ce sa urmaresti pe parcursul filmului, ajungi chiar sa ii dai dreptate lui Sweeney si in final sa il compatimesti si sa spui "Ce nesimtita a fost Nellie!". Ideea doamnei Lovett este de-a dreptul canibalica, iar faptul ca Todd a fost de acord cu asta nu denota decat cat este de influentat de manie si de dorinta nebuna de a se razbuna pe judecator. Lejeritatea si degajarea cu care omoara pe oricine vine la barbierit, normalitatea cu care complicea lui prepara deja cunoscutele placinte cu carnea provenita de la "clientii" lui Sweeney fac din film mai degraba un horror, iar sangele mai mult portocaliu decat rosu este singurul care mai coloreaza scenele in care predomina doar nuante de gri si negru.
Coloana sonara (nu prea pot numi melodii ceea ce canta personajele) e atat de usor de memorat, desi nu prea ii dai atentie la momentul potrivit...-Aseara imi rasuna in minte intr-una "I`ll steal you, Johanna".-
Seria "Piratii din Caraibe" am impresia ca l-a...marcat pe Johnny Depp; am observat cateva miscari caracteristice lui Jack Sparrow :). 
Per total filmul mi-a placut mult datorita modului in care se lasa dominat de furie personajul principal, rastunarilor de situatie si, mai ales, datorita finalului. Asadar, il recomand tuturor celor care sunt ... indeajuns de intregi la minte incat sa nu copie nebunia ce sta in spatele actiunilor, si bineinteles impatimitilor genului. :)
Ce nota i-as da? 4,8/5 

vineri, 13 aprilie 2012

Inceputurile sunt intotdeauna grele!

vineri, 13 aprilie 2012 0


Dupa multe descurajari si ganduri si lupte interioare, am pus piciorul in prag am dat startul unei noi provocari pentru mine (sau, altfel spus, un blog). De ce o provocare? Ei bine, in ultimul an am privit (din umbra) munca unor persoane pe blogurile acestora si am vazut cum fiecare se chinuie sa fie si sa tina la curent cititorii cu diferite noutati, cu postari noi pentru a nu da impresia ca au abandonat blogul si multe altele.Ceea ce mi se pare o provocare in toata treaba asta este timpul pe care incearca sa-l gaseasca fiecare pentru o postare (ampla sau scrisa la repezeala) in ciuda faptului ca, la fel ca orice alta persoana, au cursuri/scoala, teme, treaba, prieteni &co.
Asadar, dand astfel startul blogului, sa spun ce am de gand sa prezint in cadrul acestuia :) :
  • lucruri simple, tot ceea ce mi se pare exagerat, ce ma supara, ce imi place etc;
  • muzica; fiind unul din hobbyuri, nu as putea sa-l omit. Ce muzica? Orice imi sare in ochi, sau, mai bine zis, in urechi, muzica din perioada `80-`90 (cea mai buna perioada din punct de vedere al muzicii) dar nu numai;
  • filme; tot ceea ce vad si ma impresioneaza/ma marcheaza;
  • carti; citite, care mi-au starnit interesul, de care as vrea sa fac rost etc...
Cam astea ar fi gandurile de inceput. Sper sa am cat mai mult timp pentru a ma ocupa de blog, cat mai multe idei pentru a avea ce sa scriu si, bineinteles, multa ambitie sa ma tin de el ;)).
Pentru inceput, voi lasa si o melodie, o mostra din genul pe care il voi publica: 


 
Even More ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates