marți, 23 iulie 2013

Movies to talk about |6

marți, 23 iulie 2013
Ma gandeam initial sa discut despre ce-am mai facut in ultima vreme, dar m-am razgandit, cel putin pe moment.
Asa ca astazi va voi prezenta un film pe care l-am vazut recent. E cam din 1900 toamna, dar m-am saturat de filmele penibile care tot apar in ultima vreme (sunt cateva exceptii), tot felul de re-ecranizari ale unor filme faimoase in urma cu 30-40 de ani, doar-doar sa mai scoata si ei ceva pe piata si sa nu uite publicul de regizorul X, actorul Y si asa mai departe, filme care mi se par ceva de genul "Aceeasi Marie cu alta palarie", daca intelegeti ce vreau sa spun.
N-o mai lungesc cu vorba si va prezint filmul:

Titlul: Seven (sau Se7en)
Regia: David Fincher
Anul aparitiei: 1995
Descrierea:
Un criminal în serie cu o minte sclipitoare începe un joc de-a şoarecele şi pisica cu doi detectivi criminalişti. Cel mai vârstnic dintre ei urmează să iasă la pensie într-o săptămână, aşa că vrea să-l prindă pe criminal cât mai repede cu putinţă. Celălalt este un tânăr energic, care priveşte cu un uşor dispreţ resemnarea şi plafonarea partenerului său. Acţiunea se petrece într-un oraş fără nume, înecat de ploaie şi apăsat permanent de un cer plumburiu. Şirul crimelor continuă, ucigaşul părând a pedepsi victimele pentru comiterea câte unuia dintre cele şapte păcate capitale. Singurul element luminos, care contrastează cu sumbra atmosferă a filmului e soţia tânărului poliţist, interpretată de Gwyneth Paltrow.
Din punctul meu de vedere: este un film foarte bun (nu degeaba are o nominalizare la Oscar!).  Povestea poate vi se pare putin cam sumbra sau horror sau...nu stiu, dar daca privesti dincolo de cadavrele care apar in diferite forme pe parcursul filmului, vei observa de fapt cateva tipuri umane. Detectivul Somerset (Morgan Freeman) este, pentru inceput, deranjat de noul criminal in serie care ii amana pensionarea, insa treptat el este cel care realizeaza tiparul pe care il respecta criminalul. Detectivul Mills (Brad Pitt) insa are o fire mai complicata, mai impulsiva, motiv pentru care ii este mai greu sa anticipeze actiunile criminalului, iar in final tocmai aceasta fire impulsiva a lui incheie ciclul celor sapte crime. De ce sapte crime?! Ei bine, acest criminal in serie isi alege si isi premediteaza cu mare atentie fiecare victima si modul in care aceasta va fi sacrificata. Toate cele sapte victime "detin" cate un pacat capital (in viziunea criminalului) : dorinta, invidia si asa mai departe, motiv pentru care acestea sunt ucise in moduri ce ilustreaza cat mai clar pacatul ce le-a adus moartea. Finalul?! Destul de marcant!!! Doua victime (crime) nu sunt gasite. Care sunt acestea aflati daca vedeti filmul! 

Ce nota i-as da? 5/5 cu siguranta!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Even More ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates