joi, 7 iunie 2012

Movies to talk about |3

joi, 7 iunie 2012
Nu ca ar fi devenit brusc filmul meu preferat, dar din pura curiozitate si fiindca am tot auzit de el peste tot, am zis sa fur 2 ore din timpul liber (mai mult sau mai putin) si sa-i dau o sansa. Parerea? O gasiti mai jos...

Titlul: Bel Ami
Regia: Nick Ormerod
Anul aparitiei: 2012
Descrierea:
O nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, Bel Ami ilustrează periplul lui George Duroy (Robert Pattinson), de la mansardele mizere în care trăise, la opulenţa şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900.
Folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de inteligenţa ieşită din comun, George reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sărac lipit pământului în cel mai dorit bărbat al momentului. 
Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau, nu barbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui George se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei, care îi facilitează mai mult sau mai puţin conştient ascendenţa.    
După multe episoade în care George îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de săracie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi. 
Din punctul meu de vedere: Filmul surprinde destul de bine societatea anilor 1900. Ca sa nu mai spun de degradarea acesteia...George Duroy - personajul principal - e in stare de orice (!) doar sa isi asigure un bun statut social. Asta dupa ce intalneste o veche cunostinta unde altundeva daca nu intr-un bordel. Multumita acestui prieten el reuseste sa patrunda in inalta societate a Parisului, iar odata ajuns acolo, incepe sa manuiasca toti barbatii cu un important statut prin seducerea sotiilor acestora. Asta trebuie sa recunosc ca este o miscare inteligenta...sa fie constient de farmecul sau si sa-l foloseasca in interesul propriu, reusind cu acesta sa manipuleze pur si simplu pe oricine.
Cu toate acestea, reuseste cu greu sa se remarce prin munca proprie. 
Un lucru care mi sa parut ... dureros in sine a fost modul in care renunta la Clotilde - o alta femeie din inalta societate intre care exista o relatie (spre deosebire de celelalte care sunt doar aventuri, papusi de care se foloseste in interes propriu) - in favoarea banilor. Pe de alta parte insa, egoismul si setea de bani se simt si din partea iubitei sale, deoarece ea nu se indura sa renunte la casnicia ei cu un barbat influent tocmai fiindca acesta o intretinea si ii facea toate mofturile.
Per total filmul e chiar bun, dar iti lasa un gust amar...
Ce nota i-as da? 4/5

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Even More ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates