vineri, 20 aprilie 2012

Even more than that! Or not? |1

vineri, 20 aprilie 2012
In ciuda durerii groaznice de cap si a starii oarecum euforice data de ultimul episod din "The Vampire Diaries" si a stresului ce are la baza reinceperea scolii de peste cateva zile, mi-au trecut prin cap un pachet de idei...asa apare si noua rubrica ce subliniaza/explica numele blogului ;)) : Even more than that! 
Ce are ea ca scop? Relatarea ipotezelor (desi suna cam exagerat, nu gasesc alt cuvant acum) ce pot sta in spatele unei vorbe/unui sentiment/lucru &co. De ce? Fiindca de cele mai multe ori, atrasi de o senzatie sau de un gand prea pozitiv/negativ, nu mai incercam sa vedem dincolo de aparente si luam lucrurile exact asa cum sunt.
Bine, cam atat cu prezentarile ! :) Iata primul subiect:


"BINE"


De cate ori nu ai raspuns la intrebarea banala "Ce faci?" cu banalul "Bine!"? Chiar si atunci cand nu e bine, raspunsul e acelasi... De ce? 
Pe de o parte cred ca ar fi obisnuinta...cand raspunzi de fiecare data la fel incepe sa-ti intre in reflex si raspunzi "Bine" mai mult mecanic si abia dupa ce ai spus iti clipeste un beculet care parca ar spune "Hey! Dar de cand faci tu bine? Cu chestia aia cum a ramas? Bine?". 
O alta explicatie o vad in faptul ca, atunci cand nu suntem OK nu vrem sa stie si altii sau sa vorbim prea mult despre asta in speranta ca va trece. Asadar nu raspundem "Rau" tocmai pentru a evita intrebarea "De ce?" si pentru a nu mai lungi atat starea proasta... Sau mai sunt genul acela de persoane care, tot din reflex, par interesate de ce ai tu pe suflet si care, tocmai cand ajungi tu sa explici cauza starii proaste, altceva pare sa le distraga atentia si te lasa vorbind singur (Gen:...Aaa, cat de albastru e cerul astazi!8->).
Cea de-a treia explicatie pe care o vad eu (in sensul de "Bine"="Rau") este o idee pe care multa lume o are (printre care si eu cateodata) si care e ceva de genul "Ce-i pasa lui X,Y daca si cum ma simt eu?!". Asta de obicei urmeaza dupa o faza asemanatoarea cu cea de mai sus... Oricum, eu cred ca sa spui oricui ce nu-ti convine, ce te supara e ca si cum ti-ai plange singur de mila. Nu spun sa nu te descarci, dar nu oricui. Pentru asta exista prietenii adevarati ;)!
Trecand acum in partea buna a "Bine"-lui, atunci cand starea e cu adevarat asa cum raspundem, intalnim 2 (zic eu) cazuri. Primul e cel in care treaba e OK, dar nu excelenta. Atunci raspundem bine fara alte explicatii si conversatia merge mai departe.
Cazul 2 este cel in care starea e exagerat de buna si nu se mai raspunde doar cu "Bine", ci cu "Foarte bine!" urmat de un zambet laaaaarg (:D) sau de o privire cu subinteles (:>), stare fata de care simtim o nevoie imensa de a o impartasi. Astfel apare din nou intrebarea "De ce?", dar la care raspundem cu maaaaaare placere.

Ei bine, e chiar mai mult decat "Bine" sau nu ?/:)


Dupa o postare atat de pozitiva, in care am scris de atat de multe ori "Bine", ar fi cazul sa ma retrag (cu tot cu durerea de cap), nu inainte de asta :

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Even More ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates